MË 26 TETOR DO TË BISEDOHET RRETH MALIT TË ZI NË AFET

Anëtarët e Komisionit për Punë të Jashtme të Parlamentit Evropian (AFET) në seancën e planifikuar për të martën, më 26 tetor, do të shkëmbejnë mendime për ngjarjet e fundit në Mal të Zi. Në të njëjtën seancë, deputetët do të flasin për draft raportin për bashkëpunimin në luftën kundër krimit të organizuar në Ballkanin Perëndimor, raportues Lucas Mandl. Gjithashtu theksohet se privimi i vendeve të Ballkanit Perëndimor nga një perspektivë evropiane përkeqëson situatën në lidhje me krimin e organizuar dhe shtohet se vetëm duke inkurajuar procesin e integrimit në BE kjo mund të përmirësohet. Vihet re se shteti i së drejtës dhe lufta kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar janë fusha ku vendet e Ballkanit Perëndimor duhet të tregojnë përparim më të madh në rrugën drejt BE-së.

SHARE