GJELOSHAJ: NUK KA FTESË SERIOZE PËR PJESMARRJEN E PAKICAVE NË QEVERI

Megjithëse nuk ka asnjë informacion zyrtar nga marrëveshja midis Frontit Demokratik dhe Malit të Zi Demokratik për riorganizimin e qeverisë për negociatat e mëtejshme të shumicës qeverisëse, ajo që dihet është se partitë e pakicave, të paktën tani për tani, nuk po e konsiderojnë bashkimin me një qeveri të tillë. Nik Gjeloshaj nga Alternativa Shqiptare për televizionin Vijesti thotë se në dialogun e të gjitha partive në parlament, duhet parë nëse dalja është në qeverinë e rindërtuar, kalimtare apo ndoshta pakicë. “Ka spekulime mediatike, për të thënë ndoshta abuzimin e këtyre thirrjeve ndaj pakicave, për të krijuar përshtypjen se dikush me të vërtetë dëshiron që pakicat të jenë në qeveri, kështu që pakicat nuk do. Një pjesë e asaj shumice përsëri po përpiqet të përfshijë partitë e pakicave në një histori, ai fton, por të mendojë me vete – Zoti na ruajt që as të mos e pranoni bisedën,” tha Gjeloshaj për vijesti. Dhe nëse pason një nismë zyrtare për t’u bashkuar me qeverinë e riformatuar, organet e partisë do të vendosin për të, thotë Gjeloshaj. Ai gjithashtu thotë se do të shikojë veprat, jo fjalët. “Në muajin e parë të kësaj qeverie, gjëja e parë që bënë – të gjithë shqiptarët që ishin në qeveri u pushuan nga puna, edhe pse kishin mandate. Unë mendoj se vendimi ynë për të mos qenë pjesë e asaj qeverie u konfirmua, për shkak të një qëndrimi ata kishin, veçanërisht ndaj pakicave,” tha ai. Ai e sheh si pengesë faktin se vetëm gjysma e dy milionë eurove të akorduara kanë ardhur nga buxheti i shtetit për Tuzin. Ai beson se dalja nga kriza politike duhet kërkuar përmes dialogut të të gjitha partive në Kuvend, në mënyrë që, siç tha ai, të zhbllokohet procesi drejt BE-së. Takimi i përfaqësuesve të partive të pakicave me zëvendëskryeministrin Dritan Abazoviq, Gjeloshaj nuk e kuptoi si një sinjal për pakicat për të hyrë në Qeveri. “Mund të them vetëm se ne patëm një takim shumë, shumë të mirë, shumë konstruktiv, të frytshëm dhe shumë të rëndësishëm, i cili mendoj se do të tregojë se gjërat mund të zgjidhen përmes dialogut,” pohoi Gjeloshaj.

SHARE