BORRELL TAKOHET ME UDHËHEQËSIT E BALLKANIT PERËNDIMOR NË NJU JORK

Përfaqësuesi i Lartë për Politikë të Jashtme dhe të Sigurisë i BE-së, Josep Borrell organizoi një darkë jozyrtare me udhëheqësit e Ballkanit Perëndimor të martën në Nju Jork. Ky ishte takimi i dytë i tillë i organizuar nga Përfaqësuesi i Lartë, pas darkës joformale në Bruksel në maj. Përfaqësuesi i Lartë dhe udhëheqësit e Ballkanit Perëndimor patën një diskutim të hapur mbi situatën në rajon dhe marrëdhëniet BE-Ballkani Perëndimor, gjithashtu në dritën e Samitit të ardhshëm BE-Ballkan Perëndimor muajin e ardhshëm. Ai siguroi një mundësi për të diskutuar pritjet për pranimin në BE. Josep Borrell nënvizoi nevojën për një angazhim të fortë si nga partnerët e Ballkanit Perëndimor, ashtu edhe nga Bashkimi Evropian dhe Shtetet Anëtare për të kapërcyer dinamikat aktuale dhe për të çuar procesin përpara.

SHARE