BEÇIQ: MARRËVESHJA ËSHTË E MUNDUR, ZGJEDHJE VETËM NË VITIN 2024

Kryetari i Kuvendit dhe lideri i demokratëve, Aleksa Beçiq, tha se marrëveshja e shumicës qeverisëse për rindërtimin e Qeverisë është e mundur.  Ai gjithashtu njoftoi se mbështet qëndrimin e Kryeministrit se nuk do të ketë zgjedhje deri në vitin 2024. Beçiq thotë se marrëveshja duhet të përmbajë atë pikë.  “Sa më përket mua, zgjedhjet do të jenë atëherë kur është afati i rregullt, në vitin 2024,” tha Beçiq. “Njoftimi i mbrëmshëm nga Kryeministri është një hap përpara në këtë proces, pasi drejtuesit e Frontit Demokratik pranuan të hyjnë në procesin e rindërtimit,” tha Beçiq. I pyetur nëse janë mbajtur negociata me LQ URA, Beçiq tha se URA nuk është  lënë anash në asnjë moment. “Në fund të dialogut, kryeministri duhet të propozojë rindërtimin dhe deputetët duhet ta mbështesin atë,” tha Beçiq në një konferencë për shtyp, duke shtuar se ky është një proces i dyanshëm. “Ne jemi këtu së bashku, është e pamundur pa askënd sepse ne jemi një ekip,” theksoi Beçiq  dhe shtoi se është e nevojshme të forcohet qeveria me partitë e pakicave. “Unë nuk kam folur ende me partitë e pakicave, por sigurisht që do të flas së bashku me kryeministrin me përfaqësuesit e pakicave në periudhën e ardhshme,” tha Beçiq. Po ashtu, ai theksoi se është Kryeministri ai që do të propozojë rindërtimin, si dhe vendet e mundshme për pakicat. “Nuk do të ishte e drejtë për mua të them atë që duhet t’u ofrohet pakicave,” tha Beçiq, por shtoi se partitë e pakicave duhet të jenë pjesë e qeverisë.

SHARE