PROBLEMET PARA FILLIMIT TË VITIT SHKOLLOR: ÇDO E PESTA FAMILJE NUK KA KOMPJUTER

Sindikata e arsimit dhe zyra e UNICEF-it paralajmëruan Ministrinë e Arsimit se jo të gjithë fëmijët kanë kushte të barabarta për të percjellur oret mesimore në internet, pasi që hulumtimi tregoi se çdo e pesta familje nuk ka një kompjuter në shtëpinë e tyre, shkruan “Dan”. Ministria e Arsimit nuk mori parasysh kërkesat e UNICEF-it, Unionit të Arsimit, Komunitetit Arsimor dhe Shoqatës së Prindërve që shkollat ​​të vendosin vetë për modelet e mësimdhënies. Kryetari i Bordit të Qytetit të Sindikatës së Arsimit në Podgoricë, Slobodan Savoviq, vuri në dukje për “Dan” se ata sollën përfundime që tregojnë se ata nuk i kanë përcaktuar shumicën e gjërave praktikisht dhjetë ditë deri në fillim të vitit.

SHARE