SISTEMI ARSIMOR PROFESIONAL NË INTERES TË MALIT TË ZI

The European Union flag flaps in the wind in front of a giant banner for the Next Generation EU in front of EU headquarters in Brussels, Tuesday, July 6, 2021. (AP Photo/Virginia Mayo)

Është në interesin e Malit të Zi të ketë një sistem arsimor profesional, të politizuar, efikas, me cilësi të lartë, i cili gëzon besimin e publikut, tha zëdhënësja e Komisionit Evropian Ana Pisonero Hernandez, duke komentuar emërimet aktuale në institucionet arsimore në Mal të Zi. Pisonero theksoi se në kontekstin e negociatave për pranimin e Malit të Zi në BE, Bashkimi monitoron vazhdimisht përparimin e vendit në fushën e administratës publike dhe sistemin arsimor. Ajo gjithashtu thekson se çdo vend që aspiron të anëtarësohet në BE pritet të respektojë dhe promovojë vlerat e demokracisë, të drejtave të njeriut, tolerancës dhe drejtësisë në BE.

SHARE