MARKOVIQ: DO TA KTHEJMË EKONOMINË E MALIT TË ZI NË RRUGËN E ZHVILLIMIT

Mbështetja e qeverisë për ekonominë malazeze ka qenë fuqimisht e pranishme që nga fillimi i epidemisë së koronavirusit, tha kryeministri Dushko Markoviq.

Ai theksoi në parlament në orën e Kryeministrit se Qeveria do të ndajë 200 milion euro për turizëm përmes grupit të tretë të masave, në mënyrë që të përpiqet të kthejë ekonominë malazeze në rrugën e zhvillimit që u gjurmua para krizës.

Grupi i tretë i masave ekonomike të qeverisë për të adresuar pasojat ekonomike të pandemisë koronavirus vlen vetëm në fushën e turizmit gjithsej 67.85 milion euro deri në vitin 2022 dhe është vetëm një grup masash afatshkurtra – tha Kryeministri Markoviq sot në orën e Kryeministrit.

Kryeministri tha se grupi afatgjatë i masave të propozuara që do të zbatohen deri në vitin 2024, dhe të cilat Qeveria do të paraqesë nesër, do të arrijë në total 131.7 milion euro.

Duke folur për ekonominë në kohën e pandemisë, Kryeministri tha se në kohën e pandemisë, ekonomia dixhitale kishte treguar rezistencën më të madhe ndaj krizës kudo në botë dhe se kompanitë e teknologjisë së informacionit tani po rriteshin, pikërisht sepse kërkesa globale po rritet me shpejtësi.

SHARE