BEÇIQ: E ARDHMJA E VENDEVE TË EVROPËS JUGLINDORE NË UNITET DHE BASHKËPUNIM

Parlamenti i Malit të Zi vazhdimisht i kushton vëmendje të madhe bashkëpunimit parlamentar dhe diplomacisë me vendet e Evropës Juglindore, dhe të gjithë janë në humbje nga ndarjet, konfrontimet dhe marrëdhëniet e këqija, kështu që zgjedhja është e lehtë nëse duam të shkojmë në një të ardhme fitimtare, tha Kryetari i Parlamentit Alleksa Beçiq në sesionin e Asamblesë Parlamentare të Procesit të Bashkëpunimit të Evropës Juglindore (PS SEECP), i cili bashkon 13 vende në rajon. Tema e sesionit të këtij viti është “Fqinjët e Evropës Juglindore së bashku: Forcimi i mekanizmave të bashkëpunimit për të ardhmen e solidaritetit rajonal”. Siç theksojnë në njoftimin nga zyra e Presidentit të Parlamentit të Malit të Zi, Beçiq vlerësoi se tubimet ndërkombëtare të këtij lloji janë të një rëndësie të jashtëzakonshme, sepse ato mundësojnë drejtpërdrejt shkëmbimin e mendimeve, njohurive dhe përvojave, si dhe thellimin dypalësh dhe marrëdhëniet shumëpalëshe midis vendeve anëtare të Evropës Juglindore. Kryetari Beçiq tha se një komponent shumë i rëndësishëm i zhvillimit të marrëdhënieve midis vendeve të Evropës Juglindore është investimi i mëtejshëm në infrastrukturën rrugore, dhe kjo mënyrë e “lidhjes” përfaqëson shansin më të madh të kësaj pjese të Evropës në aspekt ekonomik, turistik dhe çdo kuptim tjetër.

SHARE