ABAZOVIQ: NËSE DIKUSH DËSHIRON TË RRËZOJË QEVERINË, LE TA BËJË KËTË

Zëvendëskryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq, nuk e percepton situatën aktuale politike si të jashtëzakonshme, sepse, siç tha ai, lufta me FD vazhdon që nga formimi i Qeverisë. Sidoqoftë, Abazoviq gjithashtu tha se ai nuk ka asgjë kundër atyre që mendojnë se duhet të rrëzojnë qeverinë, dhe ta bëjnë atë. Ai përsëriti se Kryeministri Zdravko Krivokapiq ka mbështetjen e LQ URA, por që nëse rezulton se qeveria e kryesuar nga Krivokapiq nuk ka të ardhme, ky nuk është problem. “Për mua, kjo nuk është një situatë emergjente, unë mendoj se njerëzit janë shumë të zënë, shumë të elektrizuar, shumë të angazhuar me disa tabloide, të cilat në thelb nuk duhet të kenë ndonjë rëndësi. Personalisht, unë nuk ndiej ndonjë presion. Nëse dikush mendon se ka zgjidhje më të mira, le të thotë cilat janë zgjidhjet,” tha Abazoviq. Ai theksoi se do të jetë në takimin të Enjten për tejkalimin e krizës aktuale politike, e cila është planifikuar nga udhëheqësit e Partisë Socialiste Popullore dhe Demos, Vlladimir Jokoviq dhe Miodrag Lekiq. Abazoviq vuri në dukje se nëse çdo situatë do të përdoret për të shtyrë vendin në një lloj paqëndrueshmërie, ai është kundër tij, duke shtuar se si pjesë e ekipit qeveritar si Zëvendëskryeministër, ai sillet shumë korrekt dhe gjatë gjithë kohës përpiqet të ndihmojë.

SHARE