RRITET ÇMIMI I TRASPORTIT TAKSI

Çmimet e shërbimeve taksi të disa shoqatave në Podgoricë janë rritur dhe tani një kilometër vozitje kushton 60 cent. Sipas bashkëbiseduesve të portalit CDM, shkak për këtë është rritja e çmimit të derivateve. Çmimet e transportit taksi në Podgoricë, në varësi të tarifës për kilometër, janë 50-55 cent, ndërsa tani pas rritjes janë 60 cent. Menaxheri i Taxi Leader, Sasha Gjuroviq, ka konfirmuar për CdM se çmimet e shërbimeve të atij transportuesi janë rritur dhe se tani një kilometër kushton 0.60 euro. “Sipas informacioneve, shumë shoqata kanë rritur çmimet. Çmimet e karburantit, natyrisht, janë arsyeja kryesore. Paga do të jetë e diskutueshme edhe me këtë çmim, por mendoj se kjo rritje nuk do të tejkalohet”, tha Gjuroviq. Kryetari i Sindikatës Profesionale të Taksistëve të Malit të Zi, Borisllav Pavlloviq, gjithashtu tha për CDM se disa shoqata kanë rritur çmimet e shërbimeve të tyre. Ai tregoi se procedura për rritjen e çmimit të taksive është e komplikuar. Pavlloviq tha se ishte një marrëveshje që të mos rriten çmimet e shërbimeve taksi, por theksoi se “disa shoqata e kanë rritur”. Ai thotë se rritja e çmimit do të varet nga qyteti në qytet dhe se nuk do të jetë kudo, si dhe se protestat janë të mundshme.

SHARE