BOLEVIQ: VAKSINA RUSE MBËRRIN DERI NË FUND TË JAVËS

Vaksina Sputnik V, pesë mijë dozat e para, do të mbërrijë në Malin e Zi në gjysmën e dytë të kësaj jave, tha një anëtar i ekipit negociator për prokurimin e vaksinës nga Rusia, Dr. Sergej Boleviq. “Vaksina është duke ardh drejt në Malin e Zi, dje ishte në aeroportin Sheremetyevo dhe do të jetë në Mal të Zi deri në fund të javës. Ka disa dokumente që duhen respektuar dhe hera e parë që zgjat gjithmonë pak më shumë. Doza e parë e pesë mijë arrijnë, dhe më vonë më shumë, pasi kontrata u nënshkrua për 50,000. Ne presim që ajo të respektohet për tremujorin e parë të këtij viti,” tha Boleviq. Ai theksoi se shihet gjithmonë që doza e dytë arrin pas 21 ditësh, në mënyrë që të mos rrezikohet procesi i vaksinimit, dhe sigurisht që do të jetë kështu. “Pas dozës së parë, Mali i Zi mund të fillojë vaksinimin masiv. Federata Ruse do të sigurojë mjaft vaksina për të gjithë në Malin e Zi dhe unë pres që së shpejti të jetë në vendin e dytë pas Serbisë, e cila ka filluar vaksinimin masiv. Do të ketë një dozë për dërgesat e mëvonshme, por orari do të përcaktohet dhe unë do ta informoj publikun në kohën e duhur,” tha Boleviq. Nëse ka ndonjë nevojë, Federata Ruse, siç tha ai, është në gjendje të sigurojë më shumë vaksina dhe po zhvillohen negociata midis Qeverisë së Malit të Zi dhe Rusisë për prokurimin e 50,000 dozave të tjera.

SHARE