PARTITË DOMINUESE FITOJNË ZGJEDHJET E PARA NË MOSTAR PAS 12 VJETËSH

Partitë dominuese boshnjake dhe kroate fituan shumicën e votave në zgjedhjet lokale të Mostarit, tregojnë rezultatet paraprake. Zgjedhjet në këtë qytet të Bosnjës u mbajtën të dielën, për herë të parë në 12 vjet. Partitë e vogla, përfshirë Bllokun multietnik të Bosnjës, fituan po ashtu ulëse në këshillin e qytetit, të përbërë prej 35 anëtarësh. Për udhëheqjen e qytetit, kryebashkiaku i ri do të ketë nevojë për mbështetjen e shumicës prej dy të tretave. Pjesëmarrja në zgjedhje ishte 55 për qind. Popullsia e Mostarit prej 100,000 banorësh është kryesisht e ndarë midis kroatëve në perëndim dhe boshnjakëve në lindje. Mostari nuk ka mbajtur zgjedhje lokale që nga viti 2008, për shkak të dështimit të autoriteteve për të zbatuar një vendim të Gjykatës Kushtetuese të Bosnjës – të vitit 2010 – i cili ka vlerësuar se struktura e ndarjes së pushtetit të qytetit është anti-kushtetuese dhe se duhet reformë.

SHARE