NDALEN UDHËTIMET DREJT BRITANISË SË MADHE

Njerëzve që jetojnë në Britani u është kërkuar që të mos bëjnë panik pasi Franca mbylli kufirin e saj me Britaninë e Madhe për 48 orë. Alex Veitch, nga grupi tregtar ‘’Logistics’’ në Britaninë e Madhe tha se vetëm disa kamionë me mallra ushqimore ishin bllokuar. “Ju lutem, nuk ka nevojë për panik mos shkoni në vende të tjera të blini, ka mallra të disponueshëm në dyqane, shitësit me pakicë po bëjnë gjithçka që munden”, tha aai. Ian Wright, shefi ekzekutiv i Federatës së Ushqimit dhe Pijeve gjithashtu tha se nuk kishte nevojë që njerëzit të frikësoheshin për blerjen, por ai tha se kishte shqetësim nga ana e tyre rreth furnizimeve të ushqimit në afat më të gjatë, veçanërisht pas Krishtlindjeve. Bashkimi Evropian ka vendosur të takohet sot për të diskutuar llojin e ri të koronavirusit të zbuluar në Mbretërinë e Bashkuar, por si kanë reaguar shtetet e tjera evropiane për këtë rast. Në BE, shumë vende duke përfshirë Francën, Gjermaninë, Italinë, Danimarkën, Holandën, Irlandën, Austrinë, Portugalinë, Suedinë dhe Belgjikën, kanë njoftuar tashmë ndalime të përkohshme të fluturimeve nga Britania e Madhe , megjithëse disa vende kanë lejuar, përjashtime bëjnë  për trafikun e mallrave. Bullgaria gjithashtu ka pezulluar fluturimet, masat e saj do të zgjasin deri më 31 janar. Turqia dhe Zvicra gjithashtu kanë ndalur fluturimet drejt Britanisë së Madhe. Por nuk është vetëm Evropa që ka vepruar: Kanadaja ka pezulluar hyrjen e të gjitha fluturimeve të pasagjerëve nga Anglia për 72 orë, efektive qysh nga mesnata (05:00 GMT). Vendet e tjera që futin kufizime të reja në udhëtimet drejt Mbretërisë  së Bashkuar përfshinë  Hong Kong, Izrael, Iran, Kroaci, Argjentinë, El Salvador, Kili, Marok dhe Kuvajt. Ndërkohë, Arabia Saudite ka pezulluar të gjitha fluturimet ndërkombëtare për një javë për shkak të pandemisë, shkruan BBC.

SHARE