DEPUTETËT NESËR PËR ZGJEDHJEN E GJYQTARIT TË SHTATË TË GJYKATËS KUSHTETUESE

Deputetët e mbledhjes së re të Kuvendit të Malit të Zi do të deklarohen nesër për propozimin që Faruk Resulbegoviq të zgjidhet gjyqtari i shtatë i munguar i Gjykatës Kushtetuese. 

Resulbegoviq, i cili është prokuror në Prokurorinë Themelore në Ulqin, për t’u zgjedhur gjyqtar i nevojiten 49 vota nga deputetët. 

Në raundin e parë të votimit, në shkurt, ai nuk mori dy të tretat e shumicës prej 54 deputetësh.

Mbështetjen për Resulbegoviqin e kanë paralajmëruar anëtarët e mazhorancës qeverisëse, si dhe nga opozita Lëvizja Qytetare URA. 

Seanca e Kuvendit, e cila do të mbahet në Cetinë, do të fillojë në ora 12:00.

SHARE