Pesë përfitimet shëndetësore të fasuleve

Fasulet janë ndër ushqimet më të konsumuara në të gjithë botën.

Për shkak të përbërjes së tyre ushqyese, këto ushqime ekonomike përmirësojnë cilësinë e dietës dhe shëndetin afatgjatë të atyre që konsumojnë fasule rregullisht.

Ato mund të jenë famëkeqe për ndikimin e tyre në sistemin tuaj të tretjes, por fasulet përmbajnë shumë përfitime shëndetësore, duke i bërë ato të vlefshme për t’u shtuar në dietën tuaj, veçanërisht nëse jeni duke menduar një dietë me bazë bimore.

Përfitimet shëndetësore nga konsumimi i fasuleve:

– Përmirëson shëndetin e zemrës.

-Redukton rrezikun ndaj kancerit.

-Parandalon mëlçinë e yndyrshme.

-Kontrollon oreksin.

-Përmirëson shëndetin e zorrëve.

Gjëja më e mirë për fasulet është se ka një shumëllojshmëri në dukje dhe të mënyra të ndryshme për ta përgatitur. Fasulet garbanzo, bizelet, fasulet e bardha dhe fasulet e zeza renditen si fasulet më të shëndetshme. Këto varietete priren të jenë më të lartat në fibra, folate dhe proteina, dhe janë më efektive në zbutjen e rritjes së sheqerit në gjak pas vaktit.

SHARE