ESCOBAR: MILLATOVIQ PAJTOHET ME QËNDRIMIN AMERIKAN PËR QEVERINË

Zëvendës ndihmës sekretari amerikan i Shtetit Gabriel Escobar tha se diplomatët amerikanë në delegacionin malazez në Nju Jork, konkretisht presidentin Jakov Millatoviq, kanë parë mirëkuptim për nevojën e formimit të Qeverisë nga partitë pro-evropiane.

Ai ka thënë se Millatoviq ka pasur takime të rëndësishme dhe produktive me këshilltarin e Departamentit të Shtetit, Derek Schole, Sekretarin e Shtetit dhe përfaqësues të Shtëpisë së Bardhë.

Escobar tha se Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA) e kishin shumë të qartë se donin që qeveria të përbëhet ekskluzivisht nga parti të fokusuara në integrimin evropian dhe të përkushtuar ndaj NATO-s, të cilat ndajnë qëndrimin tonë në lidhje me Rusinë.

Diplomati amerikan megjithatë shprehu shqetësimin se Ballkani Perëndimor, siç theksoi, po zhvillohet me dy shpejtësi.

“Nga njëra anë janë anëtarët e Aleancës së Atlantikut të Veriut që janë shumë të përkushtuar në rrugën e tyre në NATO dhe evropiane. Janë edhe tre të tjerët që po përballen me vështirësi. Gjatë takimeve të mia me ta, kam përcjellë vazhdimisht se Shtetet e Bashkuara mbështesin rrugën e tyre euroatlantike. Ne do të donim dhe do të dëshironim që të gjithë ata të zgjidhnin dallimet e brendshme dhe rajonale që i pengojnë ata të përparojnë”, tha Escobar.

SHARE