LIEBERMAN MBËSHTETË PËRPJEKJET E MALIT TË ZI NË LUFTËN KUNDËR KORRUPSIONIT DHE KRIMIT

Senatori i SHBA Joe Lieberman theksoi mbështetjen e tij për përpjekjet e Malit të Zi në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar. Këtë e tha Lieberman gjatë një bisede me kryeministrin Dritan Abazoviq, i cili këto ditë po qëndron në Nju Jork. Siç njoftoi Qeveria, Abazoviq gjatë diskutimit theksoi se SHBA-të janë aleati kryesor i Malit të Zi, me të cilin kanë 100% përputhshmëri të politikës së jashtme. Abazoviq, siç thanë ata, posaçërisht theksoi përpjekjet që SHBA-të bëjnë për stabilizimin e kushteve politike në rajon, por edhe mbështetjen dhe dëshirën që Mali i Zi të jetë anëtari i parë i ardhshëm i BE-së. „Lieberman theksoi veçanërisht mbështetjen për përpjekjet në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar, për të cilin Abazoviq theksoi se është një nga gjeneruesit kryesorë të shumicës së problemeve që kanë rënduar rajonin për dekada të tëra”, thuhet në njoftim.  Abazoviq, siç shtohet, përsëriti se Mali i Zi është një partner i besueshëm i NATO-s që trashëgon vlerat euroatlantike dhe se platforma e BE-së padyshim duhet të jetë në fokus të të gjitha qeverive të ardhshme.

SHARE