IBRAHIMOVIQ: NUK KA PASUR NEGOCIATA ZYRTARE PËR T’U BASHKUAR ME QEVERINË

Kreu i Partisë Boshnjake (PB), Ervin Ibrahimoviq, tha se nuk kishte negociata zyrtare me FD dhe Demokratët për hyrjen e pakicave në qeverinë e ristrukturuar. Ai supozon se do të ftohet nga përfaqësuesit e dy përbërësve më të fortë të qeverisë. Ibrahimoviq tha se do t’i përgjigjet ftesës zyrtare, pas së cilës do të vendos për atë çështje. Duke komentuar takimin e Zëvendëskryeministrit Dritan Abazoviq me përfaqësuesit e partive të pakicave, Ibrahimoviq në programin e mëngjesit TVMZ tha se ata diskutuan situatën aktuale politike dhe të sigurisë. “Për bisedime serioze, ne kemi nevojë për ftesa zyrtare, ku do të hapim diskutimin për të gjitha çështjet që duhet të na interesojnë neve dhe qytetarëve. Qeverisë i munguan 12 muaj për të dërguar një mesazh të sinqertë respekti dhe një thirrje për dialog,” tha Ibrahimoviq. Kjo qeveri, siç tha ai, nuk i sjell prosperitet Malit të Zi, por e kthen atë në vitet 1990, kur përfaqësuesit e kombeve minoritare pësuan më së shumti. “Kjo qeveri nuk jep besim se mund të paraqesë projektin e Malit të Zi Evropian dhe të NATO-s,” tha Ibrahimoviq.

SHARE