BRAJOVIQ E VLERSOJMË PËRKRAHJEN E FRANCËS NË PËRSPEKTIVËN EVROPIANE TË MALIT TË ZI

Kryetari i Kuvendit të Malit të Zi Ivan Brajoviq ka pranuar sot në vizitë lamtumirëse ambasadorën e Republikës së Francës Kristin Tudik. Ai e ka falenderuar ambasadoren në përkushtimin e saj për avansimin e marrëdhënieve bilaterale ndërmjet dy shteteve si dhe për përkrahjen në forcimin e kapaciteteve të përgjithshme të Malit të Zi në rrugën e tij drejtë integrimeve evropiane. Me rastin e zgjedhjeve të mbajtura para do kohe parlamentare , kryetari i Kuvendit ka theksuar se ato kanë kaluar në atmosferë të qetë dhe demokratike dhe në një suazë të avancuar ligjore . Ambasadorja Tudik ka theksuar se pret se Mali i Zi do ta vazhdojë rrugën e vetë evropiane dhe se Qeveria e cila do të formohet së shpejti, maksimalisht do ti përkushtohet realizimit të objektivave strategjike në politiken e jashtme si dhe në zhvillimin ekonomik të shtetit, thuhet në kumtesë nga parlamenti.

SHARE