VEBER: PRINCIPI I REGATËS ËSHTË MODELI I  VETËM I PRANUESHËM

Ballkani Perëndimor ka perspektivë evropiane dhe  i vetmi model real dhe i pranueshëm  i integrimeve është principi i  vlerësimit të secilit vend sipas rezultateve të veta, u vlerësua gjatë diskutimit të kryeministrit  të MZ, Dushko Markoviq me ambasadorin e ri të  Gjermanisë në Podgoricë, Robert Veber.

Siç kumtohet nga Qeveria e MZ, Markoviq i dëshiroi Veber mirëseardhje dhe përsëriti falënderimin ndajGjermanisë për mbështetjen që i ka dhënë Malit të Zi,  në procesin e integrimeve evropiane dhe integrimeve në NATO.

“Gjatë  kohës së paraardhësit tuaj, Ambasadorit Hans Ginter Matern, Mali i Zi ka hyrë në NATO. Unë besoj se në mandatin tuaj, Mali i Zi do të bëhet anëtare e plotë e Bashkimit Evropian”, deklaroi  Markoviq. Markoviq, përsëriti, se pas hyrjes së Malit të Zi në NATO,  prioriteti i politikës së jashtme shtetërore të MZ, janë integrimet në Evropë.

“Bashkëbiseduesit theksuan se qëndrimi i të dy shteteve është që i  gjithë rajoni i Ballkanit Perëndimor ka perspektivë evropiane dhe se në këtë kontekst, i vetmi model real  dhe i pranueshëm i integrimit është principi i regatës, pra vlerësimi i secilit vend sipas rezultateve të veta”, thuhet në komunikatë.

SHARE