TANI PËR TANI JEMI DUKE MBAJTUR NËN KONTROLL EPIDEMINË

Veprimet e koordinuara të Stafit Mjekësor të Krizave të QKMZ dhe TKK, me ndihmën e mediave dhe përgjegjësinë e vetë qytetarëve, mbajnë nën kontroll epideminë e koronavirusit, d.m.th., numri i përditshëm i të infektuarve nuk e tejkalon kufirin që do t’i ndalonte punonjësit e shëndetit të përkushtohen për më të sëmurët në Mal të Zi, theksoi anëtari i shtabit të Krizave dhe drejtor i Klinikës së Brendshme Dr. Sreten Kavariq.

Situata në Mal të Zi, siç tha Kavariq, nuk ndryshon dukshëm nga situata në rajon, dhe madje edhe në botë.

Statistikat si në botë ashtu edhe në vendin tonë thonë se për çdo 100 pacientë, shtrimi në spital nuk është i domosdoshëm për 80 prej tyre, por është për 20-15 të tjerët, ndërsa dy deri në tre pacientë do të kenë një pamje të rëndë klinike dhe nuk do të kalojnë mirë.

SHARE