KUVENDI MIRATON ME 71 VOTA PRO, 23 KUNDËR DHE ASNJË ABSTENIM PROJEKTLIGJIN PËR STUDENTËT E MJEKËSISË

Me 71 vota për, 23 kundër dhe asnjë abstenim, Kuvendi miratoi Ligjin që synon të ndalojë largimin e mjekëve të rinj nga Shqipëria.

Ligji “për trajtimin e veçantë të studentëve që ndjekin programin e integruar të studimit të ciklit të dytë ‘mjekësi e përgjithshme’ në institucionet publike të arsimit të lartë”, sipas Qeverisë, është masa e duhur për të siguruar shërbime shëndetësore për qytetarët.

Opozita e kundërshtoi dhe kërkoi që studentët të dëgjoheshin në Parlament si palë e interesuar, por kërkesa u hodh poshtë nga partia në pushtet.

Edhe pse shkaktoi përplasje të forta në parlament mes kampeve politike, mazhoranca përdori edhe njëherë forcën e kartoneve në parlament duke miratuar me 69 vota pro, 23 kundër e 3 abstenime projektligjin për legalizimin e kanabisit për qëllime mjekësore.

Projektligji për Akademinë e Shkencave u miratua po me votat e mazhorancës ndërsa kryetarit i lejohet një mandat i dytë, ndërsa u hoq edhe kufizimi i moshës 75 vjeç.

Nuk munguan as debatet personale në Kuvend mes deputetëve të opozitës dhe mazhorancës.

Komisioni i Reformës Zgjedhore dhe Avokati i Popullit u shtynë për në Shtator së bashku me ligjin për lojrat e fatit.

SHARE