GJUKANOVIQ: THEMELET E SHETIT TONË JANË TË FORTA

Mali i Zi ka një themel të fortë dhe është në gjendje t’u përgjigjet sfidave të trazirave të brendshme dhe pasigurisë në kontekstin rajonal dhe global, tha Presidenti i Malit të Zi Millo Gjukanoviq. Ai tha në tekstin e autorit se referendumi në 21 maj 2006 ishte një konfirmim i veçantisë historike të Malit të Zi. “Një rast i pashembullt, jo vetëm në Malin e Zi, por edhe në historinë e popujve ballkanikë. Kjo korrigjoi një padrejtësi të madhe historike dhe hapi rrugën tonë evropiane dhe euro-atlantike. Zgjedhja më e mirë për të gjithë qytetarët tanë,” tha Gjukanoviq. Ai tha se për këtë dekadë e gjysmë, ata kanë forcuar qëndrueshmërinë ekonomike të Malit të Zi, pa subvencione dhe një mentalitet të subvencionuar që fyente dinjitetin shtetëror dhe civil. “Në këtë periudhë, ne kemi forcuar stabilitetin e Malit të Zi dhe harmoninë e tij multietnike dhe multi-fetare,” tha Gjukanoviq. Në fund, siç theksoi ai, ata e kthyen Malin e Zi në shtëpinë evropiane. “Ne me vendosmëri qëndruam në rrugën e miratimit të sistemit evropian të vlerave dhe bëmë përparim që na kualifikoi për anëtarësim në NATO, aleancen më të fuqishme politike dhe ushtarake në historinë e njerëzimit,” thekson Gjukanoviq.

SHARE