DABOVIQ LARGOI PERSONELIN E FORCËS NGA POZITAT UDHËHEQËSE KOMUNALE

Kryetari i komunës së Ulqinit, Aleksandar Daboviq, largoi personelin e Forcës nga pozitat udhëheqëse komunale në fillim të javës dhe caktoi zyrtarë të koalicionit qeverisës në vendet e tyre, u konfirmua për “Vijesti” nga Forca. Nga ajo parti, e cila u largua nga koalicioni qeverisës në Ulqin në shkurt pas tre vitësh, thanë se Inspektorati Administrativ do të ketë fjalën e fundit. Daboviq zëvendësoi menaxherin e Komunës dhe sekretarët për planifikim hapësinor dhe zhvillim të qëndrueshëm dhe aktivitete komunale, në vendet e tyre, u caktuan kuadro nga SD dhe UDSH. Pritet që personeli i PDS së shpejti të emërohet në pozicionin e drejtorit të Ujësjellësit, në vend të anëtarit nga Forca. Shkarkimi i personelit të Forcës në ditët në vijim mund të pritet në Agjencinë për Ndërtim dhe Zhvillim, Radio Televizionin Ulqin, por edhe në sektorin e sistemit të informacionit, i cili është brenda kabinetit të Kryetarit Daboviq. Çapuni për “Vijesti” tha se është e qartë se “shumica e re nuk është në kujdes për ligjet dhe ligjshmërinë e punës së Komunës duke qenë se po përpiqet të përcaktojë persona që nuk i plotësojnë kërkesat ligjore për vendet e punës dhe pozitat në të cilat do të emërohen.” Ai thekson se veprime të tilla politizojnë të gjithë administratën lokale. “Fakti që ata nuk kanë personel të përshtatshëm për departamentet kryesore të qeverisjes vendore flet shumë për cilësinë që ky bllok politik u ofron qytetarëve. Inspektimi Administrativ pritet të vërtetojë paligjshmërinë e veprimeve të tilla,” tha Çapuni.

SHARE