BRAJOVIQ: 21 MAJI TË JETË NJË DITË PËRKUJTIMI PËR LUFTËTARËT E PAVARËSISË

Në urimin e tij me rastin e Ditës së Pavarësisë së Malit të Zi, Kryetari i Parlamentit, Ivan Brajoviq, tha se qeveria do të vazhdojë të ndërtojë një shtet të institucioneve të zhvilluara, demokracisë, solidaritetit dhe përgjegjësisë sociale.

Ndërsa shëndeti ruhet, po kështu do të jetë edhe ekonomia, karakteri laik dhe qytetar i Malit të Zi. Kjo është arsyeja pse, 21 maji është data më e rëndësishme në histori për Malin e Zi.

“Ky akt lirie konfirmoi dëshirën dhe vullnetin e popullit për një Mal të Zi të pavarur dhe demokratik, një anëtar i plotë i bashkësisë ndërkombëtare,” tha ai.

“Duke festuar 14 vjetorin e rivendosjes së pavarësisë së shtetit, ne i kemi borxh mirënjohje të gjithë atyre që ndihmuan në këtë proces historik, në ndërtimin dhe forcimin e institucioneve, si dhe në rrugën e vendit për anëtarësimin në NATO dhe të ardhmen në Bashkimin Evropian. 21 maji do të jetë një ditë përkujtimi për të gjithë luftëtarët për pavarësinë e Malit të Zi, për krenarinë e familjeve të tyre dhe të gjithë neve “, shton ai në mesazhin e tij me rastin e Ditës së Pavarësisë së Malit të Zi.

SHARE