PUTINI ANULON PLANET PËR TË SULMUAR FABRIKËN E ÇELIKUT NË MARIUPOL

Ushtria ruse ka marrë kontrollin e qytetit port në juglindje të Ukrainës, Mariupol, tha ministri i Mbrojtjes, Sergei Shoigu. Shoigu e bëri njoftimin të enjten në një takim me presidentin rus, Vladimir Putin. “Njësitë e mbetura luftarake ukrainase janë ngulitur në zonën industriale të fabrikës Azovstal”, tha Shoigu. Presidenti Putin urdhëroi që fabrika e çelikut të mos sulmohej. “Një urdhër i mëparshëm për këtë qëllim duhet të tërhiqet”, tha ai. Të gjithë të burgosurve iu garantua jeta, tha Putin.Ai foli për një sukses dhe “çlirimin e Mariupolit” dhe urdhëroi që oficerët ushtarakë të përfshirë të dekoroheshin. “Ata janë të gjithë heronj”, deklaroi Putin. Sipas llogarisë së Shoigut, njësitë ukrainase janë plotësisht të bllokuara. Ministri siguroi se edhe fabrika duhet të merret për tri deri në katër ditë. Askush nuk është larguar nga fabrika përmes korridoreve humanitare të ofruara, tha ministri.

SHARE