NIMANBEGU: TË GATSHËM PËR TË BISEDUAR NË INTERES TË SHTETIT

Lista shqiptare, si pjesë e opozitës, është e gatshme të zhvillojë një dialog për të përcaktuar propozime që janë në interes të shtetit dhe qytetarëve, dhe jo disa orientimeve politike, tha deputeti Genci Nimanbegu. Ai pas një takimi midis përfaqësuesve të opozitës dhe Zëvendëskryeministrit Dritan Abazoviq mbi Projekt-Ndryshimet në Ligjin për Prokurorinë e Shtetit, u tha gazetarëve se takimi i sotëm ishte rezultat i presionit të opozitës nga e premtja e kaluar. Nimanbegu tha se draft teksti ka hyrë në një lloj debati publik. “Pozicioni im është se ky është një debat i rremë publik, por unë e vlerësoj guximin politik të Abazoviqit për të marrë diçka që është e vështirë të merret,” tha Nimanbegu. Ai deklaroi se propozuesi i Projektligjit nuk dihet dhe se ai nuk ka kaluar disa forma ligjore. Nimanbegu theksoi në takim se buxheti për vitin e kaluar nuk është miratuar ende, sepse kërkesa e Frontit Demokratik është që asgjë të mos votohet derisa të ndryshohen ligjet e prokurorisë.  Ai beson se një “papërgjegjësi politike” e tillë çon vetëm në një situatë ku konfliktet po intensifikohen në të gjitha nivelet në Malin e Zi. “Kam përcjellë një mesazh të qartë se si pjesë e opozitës, ne jemi të gatshëm të bisedojmë, por në dialogun e drejt për të përcaktuar propozime që janë në interes të shtetit dhe qytetarëve dhe jo ndonjë orientimi politik,” tha Nimanbegu. Sipas tij, një dialog midis opozitës dhe qeverisë është i domosdoshëm. “Jemi në një situatë ku vetëm njerëzit e papërgjegjshëm mund të thonë se kjo është krijuar nga opozita. Kjo është një situatë e padëshirueshme për shoqërinë,” vlerësoi Nimanbegu. Nimanbegu tha se zgjidhjet aktuale të parashikuara nga drafti nuk janë të pranueshme për të. “Unë dyshoj se këto zgjidhje do të qëndrojnë deri në fund, sepse ato ndryshojnë nga dita në ditë,” përfundoi Nimanbegu.

SHARE