GJUKANOVIQ: NDOSHTA ATA ME TË VËRTETË DUAN TË DJEGIN MALIN E ZI

Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq, tha se qeveria e re me tezen për token e djegur po përpiqet të mbrojë veten nga pyetja se çfarë po bëjnë ata në drejtim të përmirësimit të zhvillimit ekonomik të Malit të Zi. Akuza të tilla janë, siç pohon ai, rezultat i një qëllimi të keq për të gjunjëzuar Malin e Zi dhe për ta lënë atë pa një identitet dhe pa potencial ekonomik. “Me qeverinë e re, ne kemi një mungesë vizioni dhe një mungesë kapaciteti për të zbatuar atë vizion,” tha Gjukanoviq. Ai theksoi se qeveria e re mund të paktën të përgatisë buxhetin për 2021 në pesë muaj. “Kam frikë se ky është një parashikim i asaj se si do të jetë Mali i Zi,” tha Gjukanoviç, duke komentuar akuzat për tokën e djegur. Ai thotë se lëvizjet e autoriteteve të reja e çojnë atë në idenë se Mali i Zi do të jetë një tokë e djegur.

SHARE