MALI I ZI ENDE NUMËRON TURISTËT MANUALISHT, EVISITOR ËSHTË TETË VJET ME VONESË

Ndërsa vendet e tjera numërojnë turistët përmes një sistemi informacioni, vendimi për eVisitor në Mal të Zi është tetë vjet me vonesë dhe vendi ynë ende numëron mysafirët e tij manualisht. Ky është viti i tetë që në Kroaci dihet në çdo kohë sa turistë janë në vend, sa janë tashmë në vend, nga po qëndrojnë, nga janë, sa vjeç janë dhe një sërë të dhënash të tjera. Mënyra se si numërohen turistët në Mal të Zi i tregoi më së miri mangësitë e saj në fillim të sezonit të kaluar veror, kur mediat publikuan një të dhënë, ndërsa zyrtarët e turizmit publikuan të dhëna të ndryshme. Sistemi IT për regjistrimin dhe çregjistrimin e turistëve, eVisitor, përveç dhënies së të dhënave në kohë reale, shërben edhe për llogaritjen dhe kontrollin e mbledhjes së taksës së vendbanimit turistik, dhe njëkohësisht është një regjistër i saktë i objektet akomoduese dhe pronarët e tyre.

SHARE