PRESIM REZULTAT POZITIV TË NEGOCIATAVE TË QEVERISË

Sekretari i përgjithshëm i LQ URA, Milleta Radovaniq, tha për Radio të Malit të Zi se presin rezultat pozitiv nga negociatat me partitë parlamentare që janë zhvilluar javët e fundit. “Gjëja më e rëndësishme është se ne u përpoqëm të gjenim një gjuhë të përbashkët për modalitetet dhe detyrat e qarta të asaj qeverie, strukturat qeveritare dhe zgjidhjet e personelit. Ne presim një rezultat pozitiv dhe nëse kjo nuk ndodh dhe nuk arrijmë 49 deputetët e nevojshëm për të zhbllokuar procesin, zgjedhjet janë gjithmonë një opsion. Ne jemi gati për këtë”, ka thënë Radovaniq. Ai përmendi se në negociata kanë marrë pjesë 70 nga 81 deputetë, të cilët kanë ofruar konceptin e qeverisë së pakicës. Siç tha ai, duan ta nxjerrin Malin e Zi nga kriza politike dhe të zhbllokojnë proceset, sepse Mali i Zi nuk ka më kohë për të pritur. Nënkryetari i Lëvizjes Qytetare URA Filip Axhiq për TVMZ tha se mendon se aktualisht vetëm Dritan Abazoviq mbështetjen e 41, dhe më shumë për të formuar një shumicë të re për shkak të kësaj dhe ne insistojmë në modelin tonë”, tha Axhiq. “Por ky nuk është qëllimi kryesor i kësaj qeverie, qëllimi kryesor është që ne të marrim 49 ose më shumë mandate për të zhbllokuar rrugën e Malit të Zi në BE, për të stabilizuar vendin, për të qetësuar situatën dhe për të çuar në konsensusin e nevojshëm politik,” përfundoi Axhiq.

SHARE