NËNSHKRUAR NGA 38 DEPUTETË TË OPOZITËS: U DORËZUA PROPOZIMI PËR SHKARKIMIN E BEÇIQIT

Në Parlamentin e Malit të Zi ka mbërritur propozimi për shkarkimin e kryetarit të Kuvendit Alleksa Beçiq nga kjo pozitë. Propozimi u nënshkrua nga deputetët e Partisë Demokratike të Socialistëve, Partisë Boshnjake, Social Demokratëve, Partisë Socialdemokrate dhe Koalicionit Shqiptar „Bashkë nji za“. Sipas propozimit, Parlamenti i Malit të Zi nuk ishte vend i dialogut thelbësor politik gjatë mandatit të Beçiqit, prandaj, sipas deputetëve të opozitës, nuk arriti të përmbushë një nga funksionet e tij themelore dhe të përshpejtojë rrugën evropiane të Malit të Zi. “Dominuese për këtë fakt, pra mos arritjen e qëllimit që duhet të ketë shtëpia më e lartë legjislative dhe politike në një vend, sot nuk jemi dëshmitarë të ndarjeve asnjëherë më të mëdha shoqërore, politike dhe sociale, të cilat kërcënojnë të destabilizojnë mjedisin e përgjithshëm të vendit dhe bllokojnë detyrat e tij themelore,“ thuhet në propozimin e opozitës. “Përkatësisht, kryetarit Beçiq dështoi në mënyrë efektive të iniciojë dhe të përfundojë ndonjë dialog të rëndësishëm politik që supozohej të çonte në një zgjidhje që do të zhbllokonte institucionet e rëndësishme shtetërore, veçanërisht ato në fushën e drejtësisë”, thuhet në propozim. Pas mbërritjes së propozimit në Kuvend, Kryetari i Kuvendit, Alleksa Beçiq, tha se do të ishte i nderuar që të shkarkohej për këtë ide. “Do të isha i nderuar të më shkarkonin për idenë, dhe kjo ide është të jetë vullneti i popullit, jo vullneti i mafies”, ka shkruar Beçiq në profilin e tij në Twitter.

SHARE