SEANCA E KOMISIONIT KUSHTETUES TË PREMTEN: PËR PROCEDURËN E ZGJEDHJES SË GJYQTARËVE

Të premten është caktuar seanca e Komisionit Kushtetues, në rendin e ditës së të cilit është procedura për zgjedhjen e katër gjyqtarëve të Gjykatës Kushtetuese, njoftoi Kuvendi i Malit të Zi. Në rendin e ditës të seancës, e cila fillon në orën 10, janë vendimi për shpalljen e thirrjes publike për zgjedhjen e katër gjyqtarëve të Gjykatës Kushtetuese dhe çështjet në vazhdim, thuhet në njoftim. Komisioni Kushtetues duhet të publikojë sërish konkursin, pas së cilës do të kalojë afati njëmujor për aplikimin e avokatëve për katër vendet vakante në Gjykatë. Gjykata Kushtetuese ka më shumë se tre muaj që është pa kuorum.

SHARE