Shenjat që tregojnë se keni nevojë për kalcium

Kalciumi është mineralë mjaft e rëndësishme për trupin e njeriut, për eshtra të fortë si dhe për një lëkurë të shëndetshme.

Gjithashtu me anë të këtij minerali bëhet stabilizimi i presionit të gjakut, rregullojnë sekretimin e hormoneve dhe sjellin sinjale nervore siç duhet.

Kur ju nuk merrni mjaftueshëm nga ky vitaminë, ju mund të vuani nga mungesa e kalciumit që mund të identifikohet me simptoma të caktuara.

Disa nga këto simptoma janë si lëkura e thatë, lodhja, depresioni, pagjumësia, ftohje të shpeshta, dhimbje të dhëmbit etj.

Për të evituar këtë duhet që së paku një person të konsumojë 1000mg kalcium në ditë.

SHARE