MALI I ZI KA MBËSHTETJEN E SHTETEVE TË BASHKUARA PËR REFORMA TË MËTEJSHME

Mali i Zi ka mbështetjen e Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA) në qëllimin e reformave edhe më të forta që do të sjellin përshpejtimin e rrugës evropiane, tha Zëvendës Sekretarja e Shtetit e SHBA, Wendy Sherman. Qeveria njoftoi se Zëvendëskryeministri Dritan Abazoviq dhe Ministri i Punëve të Jashtme Gjorgje Radulloviq u takuan në Departamentin e Shtetit me Sherman dhe Ndihmës Sekretaren e Shtetit për Çështjet Evropiane dhe Euroaziatike, Karen Donfried.Sherman vuri në dukje se ata e respektojnë Malin e Zi si një aleat të respektuar të SHBA dhe NATO-s. Donfried vlerësoi rezultatet që Mali i Zi ka arritur në luftën kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit, veçanërisht kapjen historike të 1.4 ton kokainë dhe shtypjen e kontrabandës së cigareve nga Porti i tivarit.

SHARE