NUK VARET VETËM NGA QYTETARËT, DISA MASA TË PASHPJEGUESHME

Shkalla e lartë dhe numri rekord i njerëzve të infektuar janë rezultat i reagimeve të vonshme ndaj tubimeve të shumta të organizuara, veçanërisht në ambiente të mbyllura dhe përdorimit të standardeve të dyfishta, kështu që të gjithë fajin për këtë situatë jashtëzakonisht shqetësuese epidemiologjike në qytet nuk mund t’u bartet vetëm qytetarëve, thotë epidemiologia Milena Popoviq-Samarxhiq. Ajo karakterizon masa të caktuara që aktualisht janë në fuqi në qytet si “të pashpjegueshme nga aspekti i profesionit”. Ajo gjithashtu theksoi se një shembull i pakuptimtë është se të gjitha fushat e lojërave në natyrë dhe terrenet e trajnimit janë të mbyllura, dhe të gjitha zonat rekreative në parqet e qytetit dhe palestrat janë të hapura. E pyetur nëse revolta e një numri të caktuar të qytetarëve, si rezultat, siç theksojnë ata vetë, për humbjen e besimit në TKK, është e justifikuar, Popoviq-Samarxhiq përsërit se “disa vendime rezultojnë në paaftësi”, dhe kjo vetëm sa e bën më të vështirë për ata që përpiqen të kontrollojnë epideminë. Sipas të dhënave të fundit të botuara, Mali i Zi është mbajtësi rekord në rajon për numrin e pacientëve. Arsyet për një situatë të tillë janë, sipas mendimit të epidemiologes Millena Popoviq-Samarxhiq, “mungesa e reagimit të shpejtë, njohja dhe pranimi i problemit”. Ajo konkludon se në luftën kundër epidemisë së virusit COVID-19, është thelbësore që të edukohen qytetarët dhe t’u thuhet atyre e vërteta.

SHARE