GJUKANOVIQ DO TË MARRË PJESË NË SESION TË ASAMBLESË SË PËRGJITHSHME TË OKB-së

Presidenti i Malit të Zi Millo Gjukanoviq ka udhëtuar sot në Nju Jork, ku do të marrë pjesë në sesionin e 76 -të të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara, nga 21 deri më 24 shtator, me ftesë të Sekretarit të Përgjithshëm të OKB -së Antonio Guterres. Siç u njoftua nga zyra e presidentit, Gjukanoviq do të flasë në Debatin e Përgjithshëm të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së, tema e të cilit këtë vit është: “Ndërtimi i elasticitetit përmes shpresës – rimëkëmbja nga Covid -19, rindërtimi i qëndrueshmërisë, përgjigja drejt nevojave të planetit, dhe respektimi i të drejtat e njeriut dhe ringjallja e kombit të bashkuar. Presidenti gjithashtu do të marrë pjesë në Dialogun e Nivelit të Lartë për Energjinë, i cili do të mbahet në një format virtual në nivelin e samitit në Kombet e Bashkuara në Nju Jork. Gjatë qëndrimit të tij në Nju Jork, Gjukanoviq do të jetë mysafir në darkën joformale të punës të udhëheqësve të Ballkanit Perëndimor, të organizuar nga Përfaqësuesi i Lartë i BE -së për Punët e Jashtme dhe Sigurinë, Joseph Borell, dhe janë planifikuar disa takime dypalëshe me zyrtarë të lartë shtetërorë. Gjukanoviq do të takohet gjithashtu me përfaqësuesit e diasporës malazeze në Nju Jork.

SHARE