TAKIMI I RI KUR FRONTI DEMOKRATIK DHE DEMOKRATËT TË DAKORDOHEN

Megjithëse takimi i shumicës qeverisëse ishte menduar të mbahej në fund të këtij muaji, ai nuk do të mbahet derisa përbërësit më të mëdhenj të qeverisë, Fronti Demokratik (FD) dhe Mali i Zi Demokratik, të bien dakord për funksionimin e mëtejshëm të zyrtarëve qeveritarë. Përfaqësuesi i Malit të Zi të Bashkuar, Goran Danilloviq, sugjeroi më herët që një takim i ri i shumicës parlamentare të mbahet më 30 gusht, një vit pas zgjedhjeve parlamentare, në mënyrë që të pajtoheshin për një strategji të re. Danilloviq tha për gazetën Dan se është shumë e rëndësishme që Mali i Zi Demokratik dhe FD të flasin për një takim të mundshëm. “Funksioneri i Frontit Demokratik Millan Knezheviq tha se ata duhet të flasin, gjë që unë e mirëprita dhe shpresoj se kjo bisedë do të ndodhë vërtet. Unë di për pozicionet ekstreme të FD dhe koalicionit Paqja është kombi ynë, por unë u inkurajova nga fakti se ai tha se duhet të flasin,” tha Danilloviq. Ai shtoi se nëse do të ketë zgjedhje të parakohshme parlamentare, ato nuk do të ndodhin lehtë.

SHARE