POPOVIQ-SAMARXHIQ: VAKSINAT NUK SHKAKTOJNË STERILITET

Vaksinat kundër koronavirusit nuk shkaktojnë sterilitet, tha Dr. Millena Popoviq Samarxhiq, duke shtuar se ky është një mit i krijuar në rrjetet sociale. Ajo shpjegoi se ky është një dezinformatë në të cilën pretendohet se ekziston një ngjashmëri midis proteinës së koronavirusit dhe një prej proteinave të vetë placentës. Në atë rast, siç deklaroi ajo, do të kishte dyshim se vetë antitrupat mund të reagonin ndaj proteinave të placentës, duke rrezikuar origjinën dhe funksionimin e tij. Ajo shpjegoi se një antitrup dhe një antigjen, në mënyrë që të ndërveprojnë me njëri -tjetrin, duhet të jenë të pajtueshëm dhe duhet të kenë një ngjashmëri në dukje që, siç tha ajo, nuk ekziston. “Ne po përpiqemi vazhdimisht të shtypim efektet e dëmshme të informacionit, por sigurojmë qytetarët tanë se vaksina kundër Covid-19 nuk ka të bëjë me sterilitetin dhe as nuk e shkakton atë,” tha Popoviq Samarxhiq.

SHARE