NUMRI I UDHËTARËVE DHE AEROPLANËVE ËSHTË NË RRITJE TË VAZHDUESHME

Fillimi i sezonit turistik veror në të dy aeroportet e Malit të Zi u shënua nga një rritje e vazhdueshme e pasagjerëve dhe avionëve të shërbyer, kështu që në gjysmën e parë të gushtit të këtij viti, trafiku ajror ishte 83 përqind në krahasim me të njëjtën periudhë në vitin 2019, njoftoi Aeroporti i Malit të Zi. Nga kjo kompani për Dnevne Novine u theksua se ata kishin përmbushur parashikimet që ekspertët botërorë cituan si një variant optimist për shumicën e aeroporteve, i cili ishte rreth 60 përqind e trafikut të mëparshëm. Në gjuhën e numrave, nga fillimi i vitit deri më 15 gusht, u servisuan 5,378 aeroplanë, domethënë 58% në lidhje me të njëjtën periudhë në vitin 2019. Pothuajse 725.5 mijë pasagjerë u servisuan, pra 44% në krahasim me vitin 2019. Rreth tridhjetë kompani fluturojnë në aeroportet e Podgoricës dhe Tivatit me fluturime të rregullta dhe çarter, tha kompania, duke vënë në dukje se tradicionalisht rruga më e mirë është në linjën Beograd-Podgoricë, kështu që shumica e udhëtarëve u transportuan në Mal të Zi nga Air Serbia.

SHARE