NË RAST TË MOSRESPEKTIMIT TË MASAVE, DO TË MBYLLEN OBJEKTET HOTELIERIKE DERI NË 30 DITË

Në rast se objektet hotelierike shkelin masat e mbrojtjes kundër koronavirusit më shumë se një herë, objekti do të mbyllet deri në 30 ditë, njoftoi Ministria e Shëndetësisë. Ministria, në bashkëpunim me Drejtorinë për Çështjet e Inspektimit, paralajmëron pronarët e hotelierisë dhe objekteve të tjera të shërbimit, si dhe organizatorët e lojërave të fatit, se shkeljet e Ligjit për Mbrojtjen e Popullsisë nga Sëmundjet Infektive do të dënohen pa hezitim. Ata paralajmëruan se dënimi nuk do të jetë vetëm monetar, por edhe duke mbyllur objektet. “Ministria pret që ekonomia, të cilën ne e kemi përmbushur në maksimum dhe kemi krijuar kushtet për punë dhe një sezon të mirë turistik, do të respektojë me vendosmëri çdo jetë në Mal të Zi, çdo punë dhe përpjekjet e të gjithë sistemit shëndetësor. Fatkeqësisht, të gjitha kërkesat tona deri më tani nuk kanë dhënë fryte në atë masë që pritej profesionalisht. Mungesa e përgjegjësisë shoqërore dhe profesionale në këtë moment, pa përjashtim, do të dënohet,” thuhet në njoftim. Masat aktuale janë të vlefshme deri më 30 korrik, me vërejtjen se, në rast të një ndryshimi në pamjen epidemiologjike, ato do të përshtaten me situatën në terren pa vonesë.

SHARE