KRIVOKAPIQ: UNË NUK JAM DHE NUK DO TË JEM TRADHTAR I SHTETIT DHE KISHËS

Kryeministri Malit të Zi, Zdravko Krivokapiq tha se ai kurrë nuk ka qenë dhe nuk do të jetë tradhtar i kishës, vendit ose popullit të tij. Duke folur për nënshkrimin e Marrëveshjes Themelore me Kishën Ortodokse Serbe (KOS), Krivokapiq tha në një intervistë për portalin Dana se ata duan një marrëveshje për kënaqësinë të ndërsjellë. Siç thekson ai, ata nuk dëshirojnë lëshime të mundshme që Marrëveshja Themelore të problematizohet para Gjykatës Kushtetuese të Malit të Zi dhe kështu të komplikojë këtë çështje shumë të rëndësishme. “Për atë arsye, ne po bëjmë shumë kujdes që të nënshkruajmë një Marrëveshje me Kishën Ortodokse Serbe, e cila është plotësisht e harmonizuar me Kushtetutën dhe ligjet e Malit të Zi, sepse në atë mënyrë ne mbrojmë më së miri interesat e Kishës Ortodokse Serbe dhe interesat e shteti i Malit të Zi,” tha Krivokapiq.

SHARE