NË GJYKATË THEMELORE MË SHUMË POLICË, KONTROLLE NË HYRJE

Rritja e numrit të policëve në hyrje të objektit të Gjykatës Themelore në Podgoricë, detektor dore për kontrollin e personave që hyjnë në gjykatë, policëve dhe në pjesë të tjera të objektit janë disa nga masat e sigurisë të marra në këtë institucion pas shpërthimi i një bombe në hyrje të gjykatës në fillim të marsit të këtij viti. Me atë rast, një person ka mbetur i vrarë dhe nëntë janë plagosur.

Këto janë, siç raportohet për Portalin RTMZ, masat e ndërmarra nga Gjykata Themelore për përmirësimin e sigurisë së objektit të gjykatës, si dhe të gjithë personave që qëndrojnë në të.

“Ne theksojmë se sigurisht që është e mundur të vendosen detektorë metalikë dhe të ndërmerren mekanizma të tjerë që do të kontribuonin në rritjen e sigurisë, në të cilin drejtim kanë vazhduar aktivitetet e nisura vitin e kaluar, ku me ndihmën e Ambasadës Amerikane në Mal të Zi, mjetet e duhura teknike do të sigurohet për përmirësimin e gjykatës së sigurisë”, thanë nga Gjykata Themelore.

Siç thonë ata, duhet theksuar se objekti ekzistues i gjykatës është jofunksional dhe i papërshtatshëm për nevojat e gjykatës më të madhe themelore në Mal të Zi, si rezultat i së cilës të gjitha zgjidhjet për çështjet e sigurisë janë të kushtëzuara me kapacitetet ekzistuese hapësinore.

SHARE