DEPUTETËT E AFET JAVËN E ARDHSHME NË MAL TË ZI

Një delegacion parlamentar nga Komiteti i Punëve të Jashtme të Parlamentit Evropian (AFET) do të vizitojë Malin e Zi javën e ardhshme për të shprehur përpjekjet e Malit të Zi për të përfunduar bisedimet e zgjerimit. Deputetët do të vizitojnë edhe Shqipërinë. Delegacioni i kryesuar nga kryetari i AFET-it, David McAllister, do të takohet me lidershipin politik, opozitën dhe sektorin civil. Për të parë ndikimin e financimit të para-pranimit në të dy vendet, ligjvënësit do të vizitojnë një shkollë të rindërtuar sipas programit EU4schools, një vendkalim kufitar i mbështetur nga BE dhe do të vlerësojnë përpjekjet për të ruajtur biodiversitetin e Liqenit të Shkodrës. Ata do të hapin “Shtëpinë Evropiane” në Podgoricë – një hapësirë ​​moderne për takime, debate dhe rrjetëzim që promovon vlerat e BE-së.

SHARE