BEGOVIQ: QË NGA E HËNA AVOKATËT DO TË PROTESTOJNË

Shoqata e Avokatëve të Malit të Zi ka vendosur të pezullojë ofrimin e ndihmës ligjore për avokatët në të gjithë territorin e Malit të Zi nga 24 maji deri në, siç thuhet miratimin e ndryshimeve në Ligjin për Fiskalizimin, gjë që do ta përjashtonte atë veprimtari nga aplikimi. “Dhoma e Avokatëve u detyrua të merrte këtë procedurë për shkak të negociatave të dështuara me Qeverinë, gjë që do t’i vinte avokatët në një pozitë jashtëzakonisht të vështirë kur kryejnë aktivitetet e tyre dhe të jenë përfaqësuesit e vetëm të këtij profesioni në rajon që i nënshtrohen fiskalizimit,” thuhet në njoftimin e Dhomës së Avokatëve të nënshkruar nga kryetari Zdravko Begoviq. Ata deklaruan se në atë mënyrë advokatura mbron dinjitetin, pavarësinë dhe autonominë mbi të cilën bazohet ekzistenca e atij profesioni. Ky vendim u mor në asamblenë e jashtëzakonshme të Dhomës së Avokatëve.

SHARE