NGA NESËR, MË SHUMË SE 25 PRODUKTE ME ÇMIME MË TË ULËTA

Nga nesër qytetarët do të mund të blejnë më shumë se 25 produkte me çmime minimale në pesë zinxhirët më të mëdhenj të shitjes me pakicë, njoftoi ministri i Zhvillimit Ekonomik dhe Turizmit, Goran Gjuroviq.

Siç tha Gjuroviq, shportat kundër inflacionit deri më sot i kanë dorëzuar rrjetet tregtare Voli, Merkator, Lakoviq, Tregtia e brendshme dhe Franca, të cilat, siç tha ai, kanë ofruar më shumë se 25 produkte me çmime të reduktuara. Ata treguan përgjegjësi sociale dhe dhanë çmime shumë të drejta.

“Shumica ka dhënë jo vetëm 25 produkte të kërkuara, por edhe një numër më të madh, 30, 40, madje edhe më shumë”, tha Gjuroviq.

Ai tha se aksioni fillon nesër në mëngjes dhe shtoi se do të vizitojë një dyqan nga secili zinxhir për të parë se si po shkon aksioni.

“Pra, jam i bindur se çdo qytetar i Malit të Zi do të ndjejë përfitimin e këtij veprimi në kuptimin që do të ketë një përzgjedhje më të madhe të produkteve dhe do të blejë më lirë”, tha Gjuroviq.

Ai ftoi të tjerët që t’i bashkohen atyre për të punuar së bashku nga të gjitha fushat për të shtypur inflacionin dhe për t’u mundësuar qytetarëve të jetojnë normalisht muajin me të ardhurat e tyre.

Ai tha se aksioni i parë i tillë zgjat deri në fund të prillit, pastaj deri në fund të majit, kështu që do të shohë se si do të jetë situata në përgjithësi.

SHARE