NË KUZHINËN KOMBËTARE USHQEHEN RRETH 700 QYTETARË, NEVOJITET MBËSHTETJE E SISTEMIT

Kuzhina Kombëtare e Metropolit të Bregdetit të Malit të Zi shpërndan 700 vakte çdo ditë për qytetarët e Malit të Zi që jetojnë në varfëri, tha për TVMZ, Mishko Radonjiq.

Përveç kësaj, 1,340 persona u drejtohen atyre për një vakt një herë në javë ose në muaj.

Kryetarja e Fondacionit të Bankës së Ushqimit, Marina Medojeviq, tha se Mali i Zi duhet ta trajtojë mbrojtjen sociale me përgjegjësi dhe të ofrojë mbështetje sistematike për qytetarët.

Sot, bota feston Ditën e Drejtësisë Sociale.

Radonjiq thotë se gjatë dimrit nuk është rritur numri i shfrytëzuesve të Kuzhinës Kombëtare dhe se presin që gjatë pranverës ky numër të zvogëlohet për shkak se një numër i madh i njerëzve janë të angazhuar në punë bujqësore.

Familjet në nevojë kontaktojnë Kuzhinën Kombëtare përmes famullitarëve të tyre dhe më pas bëjnë një kartë sociale.

“Tani jemi të kufizuar vetëm duke shpërndarë ushqim. Nuk mund të shpërndajmë ushqime sa ka nga ata që kanë nevojë për to”, tha ai.

Radonjiq thotë se Kuzhina Kombëtare gjithmonë përgatit më shumë ushqime për këdo që ka nevojë dhe vjen.

SHARE