SI ANËTARE E NATO-S, MALI I ZI KA MUNDËSI TË ZGJEROJË BASHKËPUNIMIN EKONOMIK

Si anëtare e NATO-s, Mali i Zi,  ka mundësi të zgjerojë bashkëpunimin në sferën e ekonomisë, si dhe komunikimin më intensiv politik, tha presidenti I Malit të Zi,  Filip Vujanoviq , gjatë takimit  me ministrin e jashtëm sllovak Ivan Korqoko.

Duke marrë parasysh marrëdhëniet shumë të ngushta shtetërore, ai e vlerësoi të nevojshme që së bashku t’i përkushtohen zgjerimit të bashkëpunimit ekonomik dhe ofrimit të hapësirës për investime dhe partneritete të reja.

Në këtë drejtim, ai theksoi veçanërisht nevojën për të intensifikuar bashkëpunimin e dhomave të tregtisë dhe organizimin e forumeve të biznesit që do të mundësonin shkëmbimin e përvojave dhe përmirësimin e fushave të bashkëpunimit. Ai shprehu shpresën se Sllovakia do të vazhdojë dhe do të intensifikojë mbështetjen ndaj Malit të Zi,  në procesin e pranimit në BE, duke përcaktuar vendosmërinë e MZ, për të vazhduar me angazhimin e plotë në Integrimet Evropiane.

Ndërsa ministri sllovak Ivan Korqoko, vlerësoi se përdorimi maksimal duhet të bëhet nga zona për rritjen e bashkëpunimit dypalësh, duke përcjellë gatishmërinë e Sllovakisë për të ndarë përvojën e saj me Malin e Zi dhe për të inkurajuar investimet dhe partneritetet e kompanive sllovake.

” Në Afirmimin e bashkëpunimit ekonomik duhet veçanërisht të vlerësohet interesimi  i kompanive sllovake për të investuar në Mal të Zi, që është  një shans më shumë për vazhdimin e bashkëpunimit ekonomik”, deklaroi Korqoko.

SHARE