GALLIQ: QYTETARËT DUHET TË MARRIN DOZËN E TRETË TË VAKSINËS

Drejtori i Institutit të Shëndetit Publik (ISHP), Igor Galliq, u bëri thirrje qytetarëve që kanë marrë dy doza të vaksinës kundër koronavirusit dhe atyre që e mposhtën Covid-in gjashtë muaj më parë, të marrin dozën përforcuese. Galliq në programin e mëngjesit TVMZ tha se të gjitha studimet tregojnë se njerëzit që kanë marrë dozën e tretë kanë simptoma shumë të lehta të sëmundjes, që është një përfitim që mund të ketë për veten dhe anëtarët e familjes. “Çdo vaksinë që merret është një vaksinë e mirë, ato që kemi janë efektive dhe të sigurta. Të gjitha përfitimet e vaksinës do të shfaqen shumë shpejt,” tha Galliq. Kur bëhet fjalë për vaksinat Pfizer për fëmijë, Galliq theksoi se Ministria e Shëndetësisë ka negociuar me prodhuesit. Ai tha se situata aktuale duket si një rezultat pozitiv për përfundimin e pandemisë, por thekson se janë të kujdesshëm sepse virusi na ka befasuar disa herë deri më tani.  “Kemi ende mjaft njerëz që mund të preken nga virusi. Ka pasur shumë riinfektim sepse imuniteti natyror dhe imuniteti i shkaktuar nga vaksinimi ka kaluar. Qytetarët duhet të vazhdojnë të respektojnë masat dhe të vaksinohen si masë parandaluese që mund të ndihmojë kur virusi hyn në organizëm”, tha Galliq.

SHARE