TELEGRAME URIMI ME RASTIN E „19 DHJETORIT” – DITËS SË ÇLIRIMIT TË PODGORICËS

Telegrame urimi me rastin e „19 Dhjetorit” – Ditës së Çlirimit të Podgoricës u kanë dërguar presidenti i shtetit, Millo Gjukanoviq, kryetarja e parlamentit Daniella Gjuroviq, kryeministri Dritan Abazoviq si dhe shumë personalitete të tjera nga jeta shoqërore dhe politike e Malit të Zi. 

“Kjo datë na kujton Podgoricën si simbol i frikës, bëmave dhe këmbënguljes në Luftën e Dytë Botërore. Ajo dëshmon se vendosmëria, solidariteti dhe vetëmohimi janë vizioni i qartë dhe i ndershëm i qytetarëve të saj, një rrugë e sigurt për arritjen e rindërtimit dhe zhvillimit të shpejtë dhe të suksesshëm të materialit. Qytetarët e Malit të Zi dhe të Kryeqytetit ende po dëshmojnë nevojën dhe vullnetin për ta zhvilluar Podgoricën në mënyrë cilësore, esenciale – në aspektin e infrastrukturës. Forcimi dhe zgjerimi i platformës së infrastrukturës lokale dhe rajonale hap perspektiva të reja për zhvillimin e Kryeqytetit, i cili ka një potencial gjeostrategjik dominues në raport me të gjithë rajonin”, thekson kryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq në urimin e tij.

Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq, me rastin e 19 Dhjetorit – Ditës së Kryeqytetit, i ka dërguar një mesazh urimi kryetarit Ivan Vukoviq, kryetarit të Kuvendit të Kryeqytetit Gjorgje Suhih, këshilltarëve dhe të gjithë qytetarëve të Podgoricës, me urimet më të mira për përparimin dhe zhvillimin e saj të mëtejshëm. “Ajo datë e ndritur është një nga udhëzimet e përjetshme të çdo lloj përparimi, si të Podgoricës sonë ashtu edhe të Malit të Zi, i cili ka një vend të spikatur në historinë e lavdishme malazeze. Kujtimi i atyre ditëve dhe i njerëzve që fituan mbi fashizmin, e bën krenar brezin e sotëm dhe i detyron të ruajnë dhe modernizojnë veprën e tyre të madhe liridashëse. Si dhe bëmat e brezave që e rindërtuan Malin e Zi gjatë periudhës së ndërtimit socialist, e bënë të barabartë në komunitetin jugosllav dhe i hapën rrugën pavarësisë së përtërirë të shtetit dhe zhvillimit të tij modern, në NATO dhe udhëheqjen në integrimin evropian. Duhet t’u kthehemi atyre frymëzimeve, veçanërisht në këto kohë sfiduese, të mbushura me rreziqe dhe të panjohura të ndryshme me të cilat po përballet bota moderne”, theksohet në urim.

Kryetarja e Kuvendit të Malit të Zi, Danijela Gjuroviq, ka dërguar një mesazh urimi me rastin e 19 dhjetorit, Ditës së Kryeqytetit. Ajo tha se Podgorica është sinonim i multikulturalizmit dhe multikonfesionalizmit, ku çdo qytetar ndihet i lirë dhe i sigurt.

SHARE