KOMINISIONET TË PUNOJNË PAVARËSISHT BOJKOTIT TË PARALAJMËRUAR

Shumica parlamentare po shqyrton modalitetet për të mundësuar funksionimin normal të komisioneve parlamentare, duke pasur parasysh bojkotin e paralajmëruar të opozitës parlamentare, tha përfaqësuesi i shumicës parlamentare për Portalin RTMZ. “Kjo është e rëndësishme duke pasur parasysh debatin e ardhshëm për buxhetin, si dhe një sërë vendimesh dhe ligjesh që janë në pritje, dhe debati për të cilin mund të rrezikohet duke pasur parasysh faktin se disa nga trupat punues drejtohen nga deputetë të opozitës. Fillimisht është duke u shqyrtuar Komisioni për Ekonomi, Financa dhe Buxhet dhe ai Administrativ, kështu që po mendohet të bëhen disa ndryshime në strukturën drejtuese që të caktohen dhe mbahen seancat”, bëhet me dije për Portali RTMZ. Kujtojmë se pas formimit të qeverisë së pakicës, një pjesë e posteve drejtuese në komisionet parlamentare u takuan deputetëve të partive që ishin në pushtet para gushtit. Në shtator të këtij viti, një marrëveshje politike rikonstituoi shumicën nga zgjedhjet e vitit. Në një takim të fundit, ata konfirmuan synimin e tyre për të vepruar të bashkuar për sfidat kryesore politike në Mal të Zi. 

SHARE